Abs Nedir ? Ne İşe Yarar ?

abs nedir 1

Abs Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Aslına bakarsan fazlaca parçası olmayan bu sistemde en sık ABS hız sensörleri bozuluyor. Sensörler bozulmasa da kablo kopması, deformasyona uğramış olması, soket problemi şeklinde arazlar fazlaca çıkıyor. ABS ışığı yandığında aklınızda olsun tekerleklerdeki soketleri ve sensörleri deneyin.

ABS Arızaları Nedir?

Aslına bakarsan bu durum göstergelerde p gözükecektir. Mesela Toyota araçlarda ABS ışığı yanınca VSC ve TRC ışıkları da yanar. Zira iki sistem p çalışmak için ABS’ye gerekseme duyar.
Bundan başka ABS beyni (modülü) arızaları yaşanabiliyor ve hakikaten pahalı parça fakat tamiri mümkün. Bunun da içinde elektrik motoru, elektronik bir kart ve selenoid valfler var. Tamirine marka modele nazaran 25 liradan 1000 liraya kadar istiyorlar.

 

Aracın göstergesinde ABS uyarı lambası yanar. O lamba yandığı andan itibaren ABS fren sistemi dönem dışıdır. Gene de korkmayın aracın frenleri çalışmaya devam eder fakat panikle fren yaptığınızda ya da ıslak zeminlerde tekerlekler kilitlenecektir. Doğal olarak ABS arızasının bir öteki yaratacağı handikap ve dezavantaj kombine çalmış olduğu öteki güvenlik sistemlerini p dönem dışı bırakması olacaktır. Sonucunda etken şasi denetim ve çekiş sistemleri ABS’nin çalışmasına gerekseme duyarlar. Kısaca bu şekilde bir vakaya başınıza gelirse ve aracınızda daha başka çekiş ve sürüş asist sistemleri var ise bunların da dönem dışı kalabileceğini ihmal etmeyin.

ABS nedir yazısının sonuna geldik. Tamamlanmamış ya da hatalı bulunduğunu düşündüğünüz bölgeleri aşağıdan bizlere yazın. Bunlar haricinde başınıza gelenleri, sual ve önerilerinizi p yazabilirsiniz. Başka yazılarda görüşelim.
ABS Iyi mi Çalışır?

ABS Hız Sensörü ABS Nedir?

Bak bu mühim, google sağolsun site yazarlarını ön sayfada yarıştırmak için cümleleri ve yazıları uzattırıp insanı uğraştırıyor ve bir mevzu bu yüzden açma sapan bilgilerle doluyor fakat bunu bilmeniz gerek. Zira bir sistemin iyi mi çalıştığını bilmezseniz niçin olabileceği sorunları ve arıza çözümlerini p bilemezsiniz. ABS, konvansiyonel fren sistemlere ek olarak yapılmış ve aslen fazlaca fazla parçası da bulunmayan bir sistemdir. Bir işlemcisi, bir tane beyni, bir p her tekerlek başına hız sensörleri bulunur.

ABS Fren Mesafesini Kısaltır mı?

Kısaltmaz, herhalde en yanlış malum şeydir bu husus. ABS tam tersine fren mesafesini bir miktar uzatır. Sonucunda ABS devredeyken tekerleklerin yol ile sürtünmesi azalır fakat ABS dimension aracın kontrolünü elinizde tutmanız şeklinde şahane bir avantaj verir. Tekerlekleri fren esnasında kilitlenmiş bir araçla manevra yapmanız imkansızken ABS’li bir araçta hem fren yapmış olup hem p kazadan kurtulmak için manevra yapabilirsiniz. Ihmal etmeyin tekerlekler kilitlendiği süre kütle en boy ne yöne gidiyorsa o yönde gitmeye devam edecektir. Siz direksiyonu ne tara çevirirseniz çevirin bu değişmez.

ABS Arızalanırsa Ne Olur?

Emek verme prensibi ise şöyleki; tekerleklerde bulunan sensörler tekerlek hızlarını okur, bu bilgiyi abs ecu’suna yollar. Buraya kadar cebinize koyun. ABS beyni ise master fren deposu ile tekerlekler içinde konumlanır. Kısaca o sürücü tarafında fren hidroliği olan yer var ya hani. Normalde 4 ayrı boru ile hidrolik 4 tekerleğe gidiyor işte ABS’li sistemde o 4 boru kesilip ilkin ABS beynine sonrasında tekerleklere gidiyor. Şimdi taşlar oturdu değil mi?

 

Işte bu elektronik kısım hangi tekerleğin kitlendiğini beyne iletiyor, beyin p o tekerleğe giden hidrolik akışını saniyenin bilmiyorum kaçta biri süresinde kesiyor. İşte bu vaka döngüye girmiş olduğu süre siz ne kadar sert fren yapmış olursanız yapın tekerlekler kilitlenmiyor.

İşlemci ve anakartın bulunmuş olduğu sürücü düşük oranda da olsa arıza yapmış olduğu oluyor. Bu şekilde bir durumda pek yapabileceğiniz bir şey yok bana nazaran çıkmasını ya da yenisini alın. Onarım eden elektronikçiler p var uygun fiyata bulursanız onarım ettirmek p denenebilir un da güvence veriyorlarsa…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir