Lpg Enjektör Arızası Tamiri,Nasıl Anlaşılır?

isi sensoru resmi 150x100 1

Lpg Enjektör Arızası Tamiri,Nasıl Anlaşılır?

Otogaz kullanan araçlarda, yıllar içinde lpg enjektör arızası olması kaçınılmazdır. Lpg enjektör arızasından şüpheleniliyorsa, aracın benzinde çalışırken de aynı şekilde belirtiler verip vermediği incelenmelidir. Sorun sadece araç lpg modundayken oluyor ise, aracı servise götürüp, bilgisayara bağlayarak sorunun lpg enjektöründe olup olmadığını tespit ettirmek gerekir. Lpg enjektör fiyatları 10$-30$ arasında değişebilir. Lpg enjektör arızasına sebebiyet veren başlıca nedenler şunlardır:

  1. Kötü yakıt ve katkı maddeleri : sadece güvenilir akaryakıt istasyonlarından yakıt alınması bu tür arızaların oluşmasını önleyebilir.
  2. Filtre değişimi ve bakımların zamanında yapılmaması : lpg sistem ekipmanlarının düzenli çalışması için sistem bakımlarının vaktinde yapılması gereklidir. Bu şekilde oluşacak herhangi bir arıza önceden tespit edilebilir. Veya zamanında bakım yapılmadığı için oluşacak hasarlar önlenmiş olur.
  3. Montaj hatası : lpg sistemi montajını aracı iyi bilen bir ustanın yapması faydalı olacaktır. Kötü usta ve ucuz işçilik, sistemin düzgün çalışmasına engel olabilmekte ve enjektörleri de bozabilmektedir.

Lpg enjektör arızası belirtileri nelerdir?

Lpg enjektör arızası yaşanan araçta:

  • Araç rölantideyken motorda dalgalanma yaşanır. Yüksek vitesten boşa atınca motorun stop etmesi de yaşanmaktadır.
  • Aracın motor arıza lambası yanabilir. Bunun sebebi Lpg enjektörü arızasına bağlı olarak, silindirlere zengin-fakir yakıt karışımı düzensiz gönderilmesidir.
  • Araç seyir halindeyken, gaza basıldığında aracın devirlerde tekleme yaşamasından anlaşılabilir.
  • Lpg enjektör arızası yaşayan araç geç çalışabilir.
  • Zengin-fakir yakıt karışımı ayarlanamadığından belirgin bir yakıt tüketimi artışı gözlenir.
  • Lpg enjektöründe arıza var ise araçta performans kaybı ve tekleme yaşanır.
  • Bazı sistemlerde aracın benzinden gaza geçmemesi lpg enjektör arızasından kaynaklanır.

Aracınızda bu belirtileri alıyorsanız, aracı servisçinize götürüp arızasını inceletiniz.

Lpg enjektör arızası nasıl tespit edilir?

Lpg enjektör arızasını tespit etmenin kolay bir yöntemi vardır. Lpg enjektörleri motorun üst kısmında bulunur. Buraya küçük, ince lastik borularla lpg gelir. Araç çalışır halde iken gaza geçirilir. Gaza geçirdikten sonra bir pense yardımıyla, enjektörlere gelen lestik boruları teker teker sıkarak motorun durumu gözetlenir. Enjektörü arızalı olmayan lastik boru sıkıldığında motor sarsıntı yaşayacaktır. Enjektör arızası olan hortum sıkıldığında ise motorun çalışmasında değişiklik olmayacaktır. Bu durumda aracın servisçiye götürülmesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir