Aracı Vurdurarak Çalıştırmanın Arabaya Zararı Olur mu?

arabayi vurdurarak calistirm

Aracı Vurdurarak Çalıştırmanın Arabaya Zararı Olur mu?

Aracı Vurdurarak Çalıştırmanın Arabaya Zararı Olur mu? Katalitik konvertöre haiz araçların vurdurulmaması gerekir. Vurdurma katalitik konvertöre fazlaca yakıt gideceğinden konvertörün yapısını bozabilirim.

Vasıta ikinci vitese atılır ve ayak debriyajda internet tutulur, kontak açık konumdadır. Tekerleklerin dönmesiyle aks mili ve debriyaj baskı balatası da dönmeye adım atar.

 

Aracınız ikinci viteste iken ayağınızı debriyajdan hızlıca çekerek debriyaj balatası ile volanı sert ve süratli bir birleştirmişsiniz hale gelirsiniz. Volanın dönmesiyle ilişkili olduğu krank mili p dönmeye adım atar ve pistonlar hareket ederek silindirlere hava ve yakıt alınır.

 

Böylece motora ilk hareket verilmiş olur. Sonra alternatörün (hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirir.) Ürettiği akımla bujiler ateşlenir ve vasıta çalışır.Böylece motora ilk hareket verilmiş olur. Burada vurdurma işlemi aslen marş motorunun görevini üstlenmiş olur.

 

Şu demek oluyor ki motora ilk hareket vurdurma dediğimiz yöntemle verilmiş olur.
Vurdurma işleminde volan ve debriyaj balatasının sert ve süratli bir durumda birleşmesi (kavraması) volan yüzeyine ve debriyaj parçalarına zarar verebilir. Bilhassa oynar göbekli volanlarda bu göbeğin arızalanmasına niçin olabilir.

Yeni nesil araçlarda ise durum karışık dahatır. Bazı version araçlar öğrenmek çalındığını düşünerek motoru kilitleyebilir. Bir çoğunda oldukça fazla elektrikle çalışan parça parça (mesela yakıt pompası) çalıştırarak alternatör kafi elektrik üretemeyecek ve vasıta çalışmayacaktır. Bu durumda aracı bir kaç kez daha vurdurmaya çalışmak elektrik ve elektronik aksamına zarar verebilir. Yeni nesil araçları vurdurmamak gerekir.

Son olarak aracı vurdurmadan ilkin silindirlere yakıt geldiğinden güvenli olunmalıdır. Bilhassa dizel araçların hava yapma teklifi önünde göz önünde bulundurulmalıdır.

Nadiren p olsa sente atlamasına niçin olabilir. Fakat bu düşük bir ihtimaldir. Sonuçta aracı süre süresince bir kaç kez vurdurma ihtiyacı duyarsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir