Infiniti Q30 Nasıl Bir Araba Alınır Mı ?

InfinitiQ30 1

Infiniti Q30, crossover tarzı görünen ve çok rahat sürüş deneyimi sunan premium bir hatchback araba. Bu araç, Audi A3, BMW 1 serisi gibi arabaları kendine rakip almış durumda. Estetik görünüşünün temeli Mercedes A serisine dayanıyor.

InfinitiQ30 1

Aracın dış tasarımı wavey çizgileri üstüne oturtulmuş. İç mekan ise oldukça hoş. Mercedes sahiplerinin aşina olacağı bir tasarıma sahip. Arabanın dizaynı sayesinde yolcu alanı oldukça rahat. Arabanın biniş kalitesi çok iyi ve eşşsiz. Fakat konfor odaklı bazı noktalarda tavizler verilmiş. Öncelikle arabanın sesi biraz fazla. Yüksek hızda rüzgar ve lastik sesleri dayanılmaz olabiliyor. Q30’un mevcut olan motoru oldukça gelişmiş ve maliyet açısından ucuz. Fakat rakipleri tarafından performans açısından dövülmüş durumda. Yine de, stabil 1.5 litrelik dizel alıcılar ile çarpıcı bir performans sergiliyor. Ciddi performans arayanlar için ise arabanın 205 beygir gücüne sahip 2.0 litrelik benzinli versiyonunu önerebiliriz.

Arabanın fiyatı rakiplerine oranla yüksek. Premium sıfatını boşuna almıyor. Arabanın standart donanımı ise şunlarla geliyor: bluetooth telefon bağlantısı, iklim kontrolü ve altı hoparlörlü stereo.

InfinitiQ30 2

Q30, A serisi ile neredeyse aynı temeller üstüne kurulmuş. Fakat Infiniti sportifliğe odaklanmak yerine, otomobili daha rahat bir hale getirmeyi tercih etmiş. Aracı hızlı sürmek oldukça kolay ancak diğer otomobillere göre sportif olmaktan da son derece uzak. Q30’un direksiyonuna özel bir hassasiyet gösterilmiş ve eleştirmenlere göre iyi bir iş çıkarmış durumdalar. Islak ve kıvrımlı zeminlerde sürücüye yardımcı olan ekstra tutuş özelliği bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir