Hararet Müşürü Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Hararet Musuru

Hararet Müşürü Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Hararet Müşürü Arızası Nasıl Anlaşılır ? Hararet Müşürü arızalandığında engine denetim ünitesi, doğru veriler alamadığı için ateşleme yakıt sistemleri şeklinde engine ısısına gore düzenlenen sistemlerde köktencilik değişimler olacaktır.
Hava Akış Sensörü Sorununa Niçin Olur : Gaz Kelebeği Kapalı konumda iken aracın rolantide çalışabilmesi için hava akışmetre belli bir miktar havayı emme manifoltuna gönderir. Bu hava miktarını ise vasıta ısısına gore ECU ayarlar. Aracın ısısı hakkında verilerin doğru olmaması aracın rolantisinde dalgalanmalara, yüksek yada düşük rolanti problemlerine niçin olabilir.

Motor Arıza Lambası Yanar: Egzoz sistemi üstündeki sensörler tarafınca atılan oksijen miktarı değişeceği için gösterge tablosundaki engine arıza lambası yanabilir.

Egzoz Değerleri Yükselir : Bilinmiş olduğu suretiyle her aracın yapınak verileri egzoz emilsiyon değerlerini belirler. Bu değerler hararet müşürü arızası yaşandığında yükselir. Vasıta söz mevzusu arıza ile egzoz muayenesinden geçemeyecektir. Bu durum ısı sensörü arızası iyi mi anlaşılır sorusuna yanıt olabilir.

Isı sensörü, öteki adı ile hararet müşürü, vasıta engine sıcaklığının denetim ederek verileri engine denetim ünitesine bildirir. Motor denetim ünitesi şu demek oluyor ki ECU, söz mevzusu verileri işleyerek engine emek verme verilerini ve zamanlamalarını bu ısıya göre ayarlar.
Arıza Giderilmez İse Söz mevzusu ısı müşürü arızası giderilmeden vasıta kullanılmaya devam edilmiş olduğu taktirde ateşleme sistemi, enjektörler, bujiler ve katalitik konvektör şeklinde aracın değişik değişik parçalarında vakit içinde yıpranma ve hasarlar oluşmasına niçin olabilecektir. Bu yüzden söz mevzusu arıza var olduğu andan itibaren aracı kullanmaya devam etmemeli ve en kısa sürede onarımını gerçekleştirmelisiniz.

Egzoz Sistemi Arızaları Meydana Gelir : Ateşleme ve yakıt sorunları başladığında vasıta bir miktar yanmamış pişmeden yakıtı egzoza aktarabilir. Egzoz manifoltonun çıkışında yer edinen katalitik konvektör binlerce aşama ısı altında çalışan bir parçadır. Yanmamış yakıt bu bölüme ulaştığında içinde yanma gerçekleşir ve oluşan ekstra ısı ve tazyik sebebi ile bu parça vakit içinde bozulacaktır.
Bu etkisinde bırakır haricinde ender yada vasıta modeline ve sistemlerine göre görülebilen değişik nedenlerde söz mevzusu olabilir. Fakat enthusiast müşürü arızası iyi mi anlaşılır mevzusunda en belirgin emareler bu maddelerden oluşmaktadır.

Motor ısındıkça kısmı olarak süre uzayacaktır. Sensör den alınan verilerde hata olduğunda engine soğukken yada sıcakken tam kafi sürelerde ateşleme gerçekleşemez. Buna bağlı olarak teklemeler ve gaz yememe sorunları baş gösterir. Yakıt Püskürtme Zamanı Bozulur: Yakıt ve ateşleme birbiri ile iç içe geçmiş sistemlerdir. Yakıt püskürtme miktarı vasıta ısısına göre ayarlanır. Motor soğukken daha çok yakıt püskürtülür. Motor ısını hakkında vasıta beyni (Motor denetim ünitesi — ECU) herhangi bir bilgiye haiz olmadığında yakıt püskürtme dengesi bozulur. buna bağlı olarak Rolanti sorunları ve Stop etme sorunları görünür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir