Volkswagen Beklenen ID.7 Modelini CES 2023 Fuarı’nda Tanıttı

Beklenen Volkswagen ID.7 modeli CES teknoloji fuarında! Volkswagen, CES 2023 teknoloji Fuarı’nda adından sıkça söz ettirdi. Marka elektrikli model ağına yeni bir otomobil daha ekledi. Oldukça uzun süredir mevzusu gündemde olan ID.7 modelini CES 2023 Fuarı‘nda kamuflajlı olarak tanıttı. Ek olarak modelin kamuflajı 40 kat boya uygulanarak ortaya çıkmış.
CES 2023 Fuarı’ndan bir süre ilkin Volkswagen ID.7 modelini bir organizasyonda duyurmuştu. Fuar kapsamında ID.7 modeli 5-8 Ocak tarihleri içinde sergilenecek. Ek olarak otomobil 2023 yılının ikinci yarısında Şimal ABD, Avrupa ve Çin şeklinde ülkelerde piyasaya çıkacak.

Volkswagen’in Tam Elektrikli Sedanı: ID.7
Volkswagen ID.7 modeli tam elektrikli bir sedandır. Ek olarak Volkswagen’in elektrikli araçlarında kullandığı MEB platformu üstüne kuruludur. Bunlara ek olarak 700 kilometreye (WLTP) değin menzil sunuyor. Otomobil, fuarda kamuflajlı olarak tanıtılsa da hemen hemen resmi olarak tanıtıma hazır değil. Marka teknik detaylara dair pek fazla informasyon vermedi. Sadece Volkswagen ID.7 modelinin beden ve genel hatları net olarak fark ediliyor. ID.7 modeli, markanın D segment sedanları içinde yer edinen Arteon modeline yakın bir boyuta haiz olduğu görülüyor.
Binek Vasıta CEO’su Thomas Schäfer; modelin üst bir segmentte konumlanacağını ve birinci derslik kalite sunacağından bahsetti. Ek olarak Schäfer, “ID.7, 2026 yılına kadar pazara sunmayı planladığımız on yeni elektrikli modelden birisi olacak. Sedan model, üst düzey teknoloji ve kalite özellikleri taşıyacak. Gayemiz, müşterilerimize her segmentte uygun modeller sunmak” dedi.

Otomobilde pek fazlaca yenilikçi teknoloji mevcut. Mesela, klima sistemi oldukça dikkat çekiyor. Akıllı Hava Çıkışlarına haiz klima; sürücü otomobile yaklaştığında anahtar üstünden bunu algılayarak, dışarıdaki hava durumuna nazaran ısı derecesini ayarlıyor. Bahsi geçen bu işlev ise otomobilde bulunan ekrandan takip edilebiliyor. Ek olarak sesli komut sistemi mevcut. Sürücü “Merhaba Volkswagen” söylediğinde etken hale geliyor. Bununla birlikte sürücü “ellerim üşüdü” söylediğinde direksiyon ısıtması çalışmaya başlıyor. Hem de birkaç bilgiyle Volkswagen ID.7 modelini açıklarsak;

Volkswagen “Emden” fabrikasında üretimi yapılacak.
Otomobilin aks aralığı 2.971 mm’dir.
Toplam uzunluğu, 4.900 mm’nin üzerindedir.
Ek olarak 15 inçlik informasyon eğlence sistemi mevcut.
Artırılmış gerçeklik destekli head-up display sistemi var.
Aydınlatmalı “touch slider” mevcut.

Ek olarak Emre Özpeynirci’nin haberine nazaran; Volkswagen ID.7, 2023’ün ikinci yarısı satışa sunulacak. Türkiye’ye ise 2024 ortası şeklinde gelecek.

Üretimi biten Passat’ın yerini alması beklenen VW’nin ilk elektrikli sedan modeli ID.7, Vegas’ta düzenlenecek CES fuarında sergilenecek.
700 km menzile haiz vasıta 2023’ün 2. yarısı satışa sunulacak. Bizlere ise 2024 ortası gelir.
Tasarım ve boyut Passat’dan fazlaca değişik doğal olarak 👍 pic.twitter.com/2shgMJQ4Df
— Emre Özpeynirci (@eozpeynirci) January 4, 2023

Son olarak eğer bu başlığımızı beğendiyseniz; “TOGG CES 2023 Fuarı’nda Ziyaretçileri Karşılayacak!” içeriğimize de göz atabilirsiniz.
Kaynak-1

Bir cevap yazın