Japon otomobil üreticisi Suzuki, elektrifikasyon sürecine dair yeni modellerini satışa sunmaya hazırlanıyor. Suzuki’nin yeni konsepti eVX, Hindistan Delhi’deki Auto Expo 2023’te tanıtıldı. Marka tarafınca meydana getirilen açıklamaya nazaran; 2030 yılının sonuna kadar 5 yeni EV satışa sunacak. İlk olarak Suzuki eVX konsepti seri üretime girecek. Derhal arkasından kompakt SUV Jimny’nin elektrikli versiyonu satışa sunulacak.
eVX Konseptindeki Otomobil 2025 Senesinde Satışa Sunulacak!
Modeller hakkında oldukca fazla bilgiye haiz olmasak da paylaşılan görsel ile oldukca benzeyeceği düşünülüyor. Ek olarak elektrikli modelin yanı sıra hibrit motorlu bir modelin de geleceği konuşulsa da ilk seri üretime girecek modelin elektrikli olacak. Ek olarak eVX konseptine haiz ilk elektrikli otomobil ise 2025 senesinde satışa çıkacak.
Boyutlar ve Motor
Yeni eVX’i ilk incelediğimizde, Suzuki’nin geleneksel görünümüne nazaran daha çağıl çizgilere haiz olduğu görülüyor. Aracın ön kaputundaki Suzuki logosunda saydam tamamen kapalı ızgara LED farlarla kaplanmış. Yeni konsept elektrikli otomobilin boyutlarını incelediğimizde 4.300 mm uzunluğunda, 1.800 mm genişliğinde ve 1.600 mm yüksekliğinde bulunduğunu görüyoruz. Boyutlar nerede ise Suzuki Vitara ile aynı olsa da Vitara’dan 125 mm daha uzun olduğu anlamına geliyor. Ek olarak Grand Vitara’dan 45 mm daha kısa. Aracın motor kısmında ise 60 kWh’lik bir batarya bizleri karşılıyor. Ortalama 550 kilometre menzil sunacak otomobilin dört tekerlekten çekiş sistemine haiz olacağı dedikodular içinde.
Son olarak sıfır kilometre Suzuki model ve paketlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz!