Opel’in Yeni Elektrikli Modeli Astra GSe ile Tanışın

Otomotiv dünyasındaki elektrikli vasıta yarışına yeni modelleri ile katılan Opel, etkisinde bırakan özelliklere haiz Astra GSe’yi araçseverlerle bir araya getiriyor. Alman otomobil devinin bu sportif elektrikli modeli, benzersiz sürüş özellikleriyle donatılmış. Özelliklerine baktığımızda, 165 kW/225 HP gücündeki şarj edilebilir hibrit motor dikkat çekiyor. Çarpıcı bir tasarıma haiz olan Opel Astra GSe’nin, Manta GSe’den esinlenen 18” hafifçe alaşım jantları da bakışları üstüne çeken ayrıntılardan. Bu ayrıntıların yanı sıra hususi direksiyon ayarı, konforlu süspansiyon ve oldukca daha çok detay yeni Astra GSe’yi süslüyor. Bu senenin ses getirecek araçlarından olan Opel GSe’nin özelliklerine birazcık daha yakından bakalım.
Opel’in Ses Getiren GSe Atılımı
Opel, yeni modeli Astra GSe’yi tanımlamak için dinamik ve elektrikli kelimelerini kullanıyor. Markanın efsanevi “GSe” kısaltmasını kullanan ilk Opel modellerinden biri de Astra oluyor. Model adını, “Grand Sport electric” açılımından alıyor. Opel’in elektrikliye geçiş hamlesi dahilinde ortaya çıkan GSe, elektrikli modellerin yer almış olduğu bir alt marka. İleri teknoloji ürünü şarj edilebilir hibrit versiyonlar, çevre bilincine haiz sürücülerin beklentilerini karşılıyor. Yüksek performans, sportif şasi ve elektrikli güç-aktarma sistemi ile emisyonsuz sürüş sunan yeni Astra GSe, adeta kendi sınıfında standartları belirliyor.

Etkisinde bırakan Sportif Detaylar
Yeni Astra Gse’de 18” alaşım jantlar ve karakteristik GSe ön tampon, tasarımın mühim bir parçası. GSe versiyonuna hususi performans tipi koltuklar, sürücü ve ön yolcunun araca tamamen entegre hissetmesini sağlıyor. Opel sürüş destek sistemleri ise bu paketin tamamlayıcıları içinde içeriyor. Yeni nesil Opel Astra, markanın yürekli ve yalın tasarım çizgisini yansıtıyor. İmza niteliğindeki GSe tasarım unsurları ise modelin çekiciliğini artırıyor. Alman otomobil üreticisi, yeni Astra GSe versiyonlarında 10 milimetre alçaltılmış hususi bir şasi kullanıyor. Böylece performans odaklı sürüş özellikleri elde edebiliyor. Vasıta; virajlarda, fren yaparken ve yüksek hızdaki otoyol sürüşlerinde üstün denge sunuyor.
Direksiyonun sportif kurulumu da GSe’ye hususi tasarlandı. Ön ve arka süspansiyonun yayları ve yağ dolgulu amortisörleri hem dinamik sürüş hem de sürüş konforu için ayarlandı. Modelde bulunan amortisörler, KONI FSD teknolojisine haiz. Bu teknoloji, düşük frekanslarda (beden kontrolü) ve yüksek frekanslarda (süspansiyon kontrolü) değişik sönümleme karakteristikleri sağlıyor. GSe versiyonlarına hususi ESP ayarları ise dinamik sürüş özelliklerini destekleyen bir karakteristik sunuyor. İç mekanın ruhunu, araçta kullanılan AGR sertifikalı Alcantara GSe performans koltukları vurguluyor. Özenle tasarlanan bu koltuklar, sürüş esnasında sürücü ve ön yolcuyu iyice kavrayarak sarıyor. Uzun yolculuklarda, koltukların rahat ve sırt dostu tasarımı omurgayı koruyor. Buna ek olarak ısıtmalı direksiyon ve koltuklar, soğuk kış günlerinde konforunuzu büyük oranda artırıyor.

GSe Şasi ile Üstün Sürüş Deneyimi
Opel Astra GSe’deki 4 silindirli ve 1,6 litre hacimli benzinli motor, 133 kW/180 HP güç üretiyor. Benzinli motoru 81,2 kW/110 HP elektromotor destekliyor. Böylece ortaya 165 kW/225 HP sistem gücü ve maksimum 360 Nm tork çıkıyor. Tüm bu verilerle yeni Astra GSe, sınıfının standartlarını belirliyor. Beş kapılı hatchback model 0’dan 100 km/s hıza 7,5 saniyede hızlanıyor. Yalnızca 235 km/s (Tamamen elektrikli 135 km/s) benzer biçimde bir sürede maksimum hıza ulaşıyor. Bununla beraber 12,4 kWs lityum-iyon batarya yardımıyla Astra GSe, WLTP’ye bakılırsa mahalli olarak 64 kilometreye kadar emisyonsuz yol kat edebiliyor. Yeni Astra GSe’de, 3,7 kW entegre şarj aleti standart olarak geliyor. 22 kW duvara entegre şarj modülü ile ortalama 2 saatte tam şarj olabiliyor.
İleri Teknolojili Sürüş Destek Sistemleri
İleri teknoloji sürüş destek sistemleri, Opel’in güncel Astra’da sunmuş olduğu tüm donanımları kapsıyor. Mesela Astra GSe, standart olarak şu özelliklerle yollara çıkıyor;

Vasıta, yaya ve bisikletli algılayabilen radar bazlı gelişmiş etken acil frenleme sistemi
Sürücü bitkinlik tespit sistemi
Adaptif hız sabitleyici
Gelişmiş trafik işareti tespit sistemi ile şerit averaj özellikli etken şerit takip sistemi
Arka çapraz trafik uyarısı ve gelişmiş kör nokta uyarı sistemi özelliklerine haiz Intelli-Drive 1.0 sistemi

Bunlara ek olarak ön-arka park sensörü ve Intelli-Vision 360 aşama çevre görüş kamerası, manevralarda sürücüyü destekliyor. Opel Astra GSe kullanıcıları, Pure Açık oturum Pro’ya entegre 10” gösterge ekranı ve 10” multimedya ekranına haiz. Sürücüler, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu bilgi-eğlence sistemi ile gelişmiş bağlanabilirliğin keyfini sürebiliyor. Uyumlu akıllı telefonlar için orta konsolda kablosuz şarj özelliği de içeriyor. Opel kalitesi ile bir araya gelen bu özellikler, her yol şartında sürüş konforu sağlıyor.
Hız kazanan elektrikli vasıta piyasasına dair daha çok informasyon edinmek istiyorsanız sayfamızdaki öteki içeriklere göz atabilirsiniz. Geçen senenin elektirikli vasıta satışlarında Avrupa B segmenti birincisini de bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın