Lüks Araçlara Hususi Şarj Hizmeti Periyodu

Lüks araçlara hususi şarj hizmeti süreci geliyor. Türkiye’de elektrikli araçlar giderek yaygın hale geliyor. Bu şekilde olunca kullananların talepleri de daha değişik olmaya başlıyor. Bundan dolayı bir şirket yeni bir girişim başlattı. Bu girişimin hedef kitlesi çoğu zaman Mercedes-Benz, Porsche, BMW ve Jaguar şeklinde lüks otomobil kullanıcıları. DBE Tüm ortaklık çatısı altındaki GIOEV, 300 Kilo watt’lık çıkış gücüne haiz süratli şarj istasyonları kuruyor. Böylece sıra beklemeden süratli şarj (DC) imkânından yararlanmak isteyen sürücüleri memnun etmek niyetinde. Fakat bu hizmetten yalnız lüks vasıta sahipleri faydalanamayacak. Doğal öteki tüm elektrikli vasıta kullanıcılarının kullanımı mümkün olacak.
Lüks Araçlara Hususi Şarj Hizmeti Geliyor
Mevzuya dair DBE Tüm ortaklık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, “Önümüzdeki 3 ayda istasyon sayımız 52’ye, 6 aylık süreçte de toplam istasyon sayımız 156’ya çıkacak. Ek olarak bu istasyonlarımızda hizmeti yüzde 100 yenilenebilir enerjiden sağlıyoruz. Türkiye’de en süratli şarjı elde eden istasyonlar 180 Kilowatt’lık güce sahipken, biz bunu 300 Kilowatt’a çıkardık. Bir tek bugüne değil geleceğe yatırım yapıyoruz. Hizmetimizi yüzde 100 yenilenebilir enerjiden veriyoruz. Bu tarz şeyleri da karbon etkisiz olarak sağlıyoruz. Bir tek bir elektrikli şarj istasyonu için 15 dönümlük bir alanda güneş enerji santralı yatırımı yaptık” dedi.

Pınar Türkiye’deki aylık mahsuplaşmaya yönelik enerji sistemi yardımıyla güneş santralleri ile ilerlemenin mümkün olduğundan bahsetti. Böylece şarj istasyonlarını entegre edeceklerini belirtti ve şunları söylemiş oldu: “Yatırım tamamlandığında 200 megavat’lık güneş santralı kurulmuş olacak. İstasyonların hepsi 300 kilovat gücünde olacak. İlerleyen günlerde teknoloji imkân sağlarsa megawatt istasyon getirmek istiyoruz. Gene gelecekte hedefimiz insanların elektrikli araçlarının bataryalarını da yönetip geceleri kullanmadıklarında eylemsiz gelir ünitesi haline getirmeyi hedefliyoruz. Gelişmekte olan bir pazar var. Birkaç firmanın piyasayı domine etmesiyle burada bir sektör oluşmaz. Dolayısıyla işbirliklerine açığız. İlk fazda güneş enerji santralları dahil 147 milyon dolarlık yatırım yapacağız.”

Hidrojen Yatırımları Yolda
Ek olarak Pınar hidrojenli araçlar için üniteler üreteceklerini de belirtti. Ek olarak, “Biz aynı ünitelerle yanına entegre edeceğimiz hidrojen üretim tanklarıyla birlikte hidrojen de üretiyor olacağız. 300 kilowatt ünitelerde hidrojen tankları çalıştırabilirsiniz. Hedefimiz bir taraftan da hidrojen üretmek. Yeşil hidrojen üretmek mühim olan. Havanın neminden su üreten ünitelerde olacak. Suyun bir kısmını hidrojen üretiminde kullanacağız. Hidrojen doğalgazın alternatifi ve seneler içinde bozulmayan bir yakıt üretiyorsunuz” dedi.
Sıfır KM Otomobil Modelleri

Bir cevap yazın