İkinci El Otomobil Satışı için Kilometre Sınırına Sıra Dışı Hile

İkinci el otomobil satışı için gelen kilometre sınırına galericiler tarafınca kimsenin aklına gelmeyecek bir çözüm bulunmuş oldu. Fahiş fiyat artışının ve stokçuluğun önüne geçmek amacıyla ikinci el otomobil satışına bazı düzenlemeler getirildi. Bunlardan birisi de ikinci el otomobillerin 6 bin kilometreyi geçmeden satılamamalarıydı. Fakat getirilen bu düzenlemeye de galericiler tarafınca bir çözüm bulunmuş oldu. Bilgileri siz kıymetli okuyucularımız için derledik.
İkinci El Otomobil Satışı İçin Gelen Kilometre Sınırı
Geçtiğimiz günlerde ikinci el otomobil satılmasında fahiş fiyat artışına karşı yeni düzenleme getirilmişti. Bu düzenlemeye gore ikinci el otomobil satılmasında 6 ay ve 6 bin kilometre şartı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu karara gore, sıfır olarak alınan araçlar 6 ayı ve 6 bin kilometreyi doldurmadan ikinci el olarak satılamayacak. Ek olarak bu düzenleme 1 Temmuz 2023 geçmişine kadar yürürlükte duracak. Sonucu uzatma inisiyatifi ise 6 ayla sınırı olan olarak Tecim Bakanlığı’nda bulunuyor.
Düzenlemeye Karşı Korsan Taksi Formülü
Gazetelerde gösterilen haberlere gore, galeri işletmeleri araçların 6 ay süresini stoklarda dolduruyorlar. Fakat galericiler, ikinci el otomobil satışı için gelen kilometre sınırına karşı şeytanın aklına gelmeyecek bir formül geliştirdiler. Buna gore galericiler, kilometre şartını doldurmak için korsan taksi durakları ile anlaşmaya başladı. Bu antak kalma karşılığında ise araçların 6 bin kilometre sınırı dolduruluyor. Ek olarak bunun karşılığında galeriler korsan taksicilerden 7-8 bin TL civarı ücret alıyorlar. Hatta iddialara gore sıfır araçlar ile hizmet veren korsan taksiciler bu durumu reklam kampanyasına bile dönüştürdüler.
Netice olarak baktığımızda ise getirilen düzenlemeler fahiş fiyatların önüne geçmekte pek başarı göstermiş olamadılar. Bu sebeple bayilerde yaşanmış olan sıfır vasıta sıkıntısı devam ediyor. Bu sebepten de 6 bin kilometredeki araçlar, sıfır araçlardan daha pahalıya satılıyor.

Öteki Bir Kurnazlık İse Oto Sanayilerde Dönüyor
İddialara gore galericiler yalnız korsan taksiciler ile anlaşarak bu durumun üstesinden gelmiyor. Düzenlemeye karşı geliştirilen bir öteki formül ise oto sanayilerde saklı. Bu da hepimizin bilmiş olduğu suretiyle kilometre düşürme yada arttırma yöntemi. Bu yöntem ile galericiler araçların kilometrelerini yükseltebiliyorlar ve satışını gerçekleştiriyorlar. Hatta iddialara gore satılan araçların kilometresi ondan sonra aynı işlem ile düşürülüyor. Fakat bunların şu anlık iddialardan öteye geçmediğini belirtmekte yarar var.
Satılık Tüm İkinci El İlanlarını İnceleyin⇒

Bir cevap yazın