Eski Nesil En İyi 5 Hot Hatch Otomobil

Bugün sizlerle otomobil dünyasının sevilen otomobil modeli olan hot hatch modellerini inceleyeceğiz. Bu model çoğu zaman süratli gitmek ve vasıta kullanırken karting aracı hissiyatı yaşamak isteyenler için vazgeçilmezdir.
Hot Hatch Nedir?
Hot Hatch modeli çoğu zaman sportif 3 kapılı (bagaj dahil), motor özellikleri düzgüsel öteki minik araçlardan oldukça daha farklıdır. Sürüş zevki daha sportif ve günlük kullanımdan birazcık daha uzaktır. Küçük sınıftaki Hot Hatch’ler ortalama 100 HP desteklerken, minik sınıftakiler 150-200 HP içinde değişim göstermektedir, kompakt sınıftakiler ise 200-300 HP civarında güç üretilirler.
Hot Hatch otomobiller minik yapılarının altına kuvvetli motorlar sığdıran ve bir öteki taraftan ‘sleeper’ olarak adlandırılabilecek enerjisini dışarıdan belli etmeyen yapınak çıkışlı otomobillerdir. Ülke olarak örnek verecek olursak Japonya bunların en iyi örneklerinden biri olacaktır. Minik araçların içine yüksek hacimli kuvvetli motorlar konularak sleeper vasıta üretmeyi hedeflemiştir. Bir de bunun oldukça önceki zamanlarda çıkan, insanların yeni yeni hot hatch kavramıyla tanıştığı otomobiller var.
İşte o araçları üreten en başarı göstermiş adlardan birkaçı. VW, Peugeot, Ford, Renault vb. Sizler için bu markaların da aralarında olduğu 5 modeli sıraladık. Devletimizde bunlardan bazıları takma ad bile edinmişti. Şimdi şu beceri harikalarına bir göz atalım.
Renault Megane R26
Bir tek pistlerde değil günlük kullanıma da oldukça uygun olan bu model, minik olması sebebiyle kent içinde kolaylık sağlar. Bu minik canavar tamı tamına 227HP’lik motoruyla zamanının en süratli otomobillerinden biriydi. 0-100 kıymeti 6.4 saniyeydi. Bu otomobilin aslen üretilirken en oldukça özenilen yeri ise yol tutuşu ve direksiyon hakimiyetiydi. Renault Megane R26 Ring olarak malum ‘‘Nürburgring Nordsclheife’’ pistini tam olarak 8 dakika 16 saniye 9 salise de tamamlamıştır. Megane R26 F1 teknolojisinde üretilmiştir.
Özetlemek gerekirse teknik özellikler;
Çekiş kontrolü: Önden Çeker
Motor: 2.0 16v turbo beslemeli
Ağırlık: 1229KG
2.El Renault Megane Tutarları
Honda Civic Typer EP3

Honda Civic EP3 de bundan önceki verdiğimiz örnekteki şeklinde günlük kullanıma oldukça uygun yapıdadır. Efsanevi VTEC teknolojisine haiz bu vasıta 7400RPM de 200HP güç üretebiliyordu. Her Honda modelinde olduğu şeklinde tork seviyesi birazcık düşüktü. Fakat 0’dan 100km/h’ye 6.6 saniyede ulaşabiliyordu. Bu kıymet onu Hot Hatch sınıfına sokmaya yetiyordu. Bu otomobil ağırlık dengesinden dolayı önden kaymaya oldukça eğilimlidir. Hem de süratli girilen virajlı yollarda ve pistlerde dikkatli kullanılması ihtiyaç duyulan bir araçtır. Nürburgring Nordsclheife pistini 8 dakika 43 saniye 12 salisede tamamlamıştır.
Özetlemek gerekirse teknik özellik;
Çekiş kontrolü: Önden Çeker
Motor: 2.0 16v atmosferik VTEC teknolojisi
Ağırlık: 1200KG
2.El Honda Civic Typer Tutarları
VW Golf GTI MK V
Günlük hayata daha uyumlu 5 kapılı olan bu model, konforlu süspansiyonlarıyla kent içinde kullanılması en rahat Hot Hatch’lerden biridir.  MKV ‘in motoru 200HP’lik güç üretmekte manuel ve otomatik DSG şanzıman seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneklerin olması konfor ve gücü daha da birbirine bütünleştiriyordu. Bu Hot Hatch otomobilin 0-100 kıymeti 7.2 saniyeydi.
Özetlemek gerekirse teknik özellik;
Çekiş kontrolü: Önden Çeker
Motor: 2.0 16v turbo beslemeli
Ağırlık: 1443kg
2.El Volkswagen Golf Tutarları
Ford Focus RS MK1

Ford Escort serisinin devamı olan bu otomobil ilk nesil Focus modelidir. Bu Hot Hatch otomobil keskin çizgili hatlarıyla 2000 yıllarında insanları en oldukça kendine çeken otomobildi. Bu vasıta tamamıyla pist ve dönemeç odaklı üretilmiştir. Günlük kullanıma asla uygun olmayan bu vasıta kullanıcısına oldukça sportif hissettirmeyi hedeflemiştir. Bu canavar kullanıcısına 212HP güç sunuyor. 0’dan 100’e 6.4 saniyede ulaşabiliyordu.
Özetlemek gerekirse teknik özellik;
Çekiş kontrolü: Önden Çeker
Motor: 2.0 16v turbo beslemeli
Ağırlık: 1278kg
2.El Ford Focus Tutarları
Peugeot 106 GTI
Aslen bu aracı bilmeyen yoktur. Halk içinde ‘’otoban faresi’’ olarak bilinir. 106 GTI öteki rakiplerine bakılırsa oldukça daha kuvvetsiz olsa da hafifliği onu Hot Hatch sınıfına sokmayı başarmıştır. Bu küçük canavar 120HP güç üreterek bu mevzuda öteki rakip araçlardan oldukça daha geride kalmıştır. 0-100 kıymeti ise 8.7 saniyedir. Küçüklüğüyle kullanıcısına go-kart hissiyatı yaratan bu vasıta, kullanımı oldukça keyifli bir Hot Hatch ‘dir. Boyutuyla kent içinde size oldukça büyük avantaj elde edecektir.
Özetlemek gerekirse teknik özellik;
Çekiş kontrolü: Önden Çeker
Motor: 1.6 16v atmosferik
Ağırlık: 925kg
2.El Peugeot 106 GTI Tutarları
 
 
 

Bir cevap yazın