e-ATAK İtalya Yollarında! Karsan İlk Teslimatı Yapmış oldu.

Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olmayı hedefleyen Karsan, yurtdışında iddialı işler hayata geçirmeye devam ediyor. Karsan, bu kapsamda dünya kara ulaşımında yüksek teknolojili mobilite çözümleri üretiyor. Ek olarak daha önceki yıllarda Norveç’te de e-ATAK kullanılmaya başlanmıştı. Şimdi ise, İtalya’ya ilk e-Atak teslimatını yapmış oldu. Bununla birlikte bu gelişmelerin sonucunda Karsan’ın yurtdışındaki varlığı daha da kuvvetli bir hal alıyor.
11 Tane e-Atak Teslim Edildi
Karsan ve İtalya ile imzalan “Consip Çerçeve Sözleşmesi” imzalanmıştı. Sicilya adayındaki Catinia’dan almış olduğu 18 tane e-ATAK siparişi almıştı. Bu sipariş üstüne Karsan 11 adetlik teslimatını gerçekleştirmiş oldu. Ek olarak teslim edilen e-ATAK’lar ülke içinde yolculara hizmet etmeye başladı. 18 adetlik siparişin kalan son 7 adeti ise bu senenin ortasına kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Bu mevzu üstüne ise Karsan’ın CEO’su Okan Baş bazı açıklamalar yapmış oldu. CEO açıklamasında; “Bu otobüsler Catania’nın da ilk elektrikli otobüsleri oldu. Bu kapsamda İtalya merkezli şirketimizle 2023 itibarıyla varlığımızı daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Karsan e-ATAK ile Avrupa’da elektrikli midibüs segmentinin lideriyiz. Teslim edeceğimiz yeni siparişlerle beraber e-ATAK modelimizin, 2023 senesinde da İtalya’da elektrikli midibüs segmentinin lideri olacağını öngörüyoruz. Öte taraftan Avrupa’da 6 metreden 18 metreye kadar uzanan elektrikli ürün gamımız ile toplu ulaşımın her boyutta ihtiyacına yanıt verebilen ilk ve tek Avrupa markasıyız” dedi.
Ek olarak CEO, İtalya pazarının Karsan için olan öneminin de altını çizdi. Karsan’ın 2023’de ülkenin en güneyinden kuzeyine kadar her yerde, Karsan otobüslerinin olacağını dile getirdi. Bununla birlikte; “İtalya’da da toplu ulaşım dönüşümünde Karsan olarak en mühim oyunculardan biriyiz” dedi.

Mahalli toplu taşımada kullanılacak olan İLK 11 tane e-ATAK aracımız İtalya, Katanya sokaklarında!Bu yıl içinde 7 tane daha ek teslimatımızla beraber 18 tane aracımız Katanya’da vazife başlangıcında olacak. pic.twitter.com/ylFvoWjyI1
— Karsan (@KarsanTR) January 10, 2023

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Aselsan ve Karsan’dan Yerli ve Ulusal Elektrikli Minibüs” başlığımıza da göz atmayı ihmal etmeyin.

Bir cevap yazın