Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Akıllarda bayram tatili kaç gün olacak sorusu? Yer edindi. Her insanın heyecanla beklediği Kurban Bayramında birçok şahıs gezi edecek ve yollar fazlaca kalabalık olacak. Seyahat esnasında dikkat edilmesi gerekenler ve daha fazlası yazımızın devamında.
Bayram Tatili
Pandemi hayatımızda birçok şeyi değiştirdi. Toplumsal mesafeyi bununla beraber getirdi. Son 1 senedir engellemeler önlemler alındı. Aşılamanın yaygınlaşmasıyla beraber yasaklar kalktı. Uzun vakit sonrasında yasaksız ilk bayram yaşanacak. Her ne kadar yasak olmasa da insanoğlu kendi önlemlerini almak zorundadır. Netice olarak pandemi bitmiş değil. Her insanın heyecanla beklediği 2021 Kurban Bayramı tatili kaç gün?
2021 Kurban Bayramı Günleri
Arefe Günü- 19 Temmuz 2021 Pazartesi
Kurban Bayramı’nın 1. günü- 20 Temmuz 2021 Salı
Kurban Bayramı’nın 2. günü- 21 Temmuz 2021 Çarşamba
Kurban Bayramı’nın 3. günü- 22 Temmuz 2021 Perşembe
Kurban Bayramı’nın 4. günü- 23 Temmuz 2021 Cuma
2021 Kurban Bayramı için açıklanan dinlence günleri 19 Temmuz Arefe günü yarım gün olmak kaydıyla başlamış olacak 20-21-22-23 Temmuz günleri tam gün şeklinde olacak. 15 Temmuz günü için ve hafta sonlarının tatile eklenilip eklenmeyeceği ile ilgili hemen hemen bir izahat gelmedi. Meydana getirilen son kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan izahat yapmış oldu. Sadece meydana getirilen açıklamada bayram tatilini mevzu almadı. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’ya yöneltilen “Bayram Tedbiri olacak mı?” sorusunu “Şu an bayram için fazladan bir önlem yok” şeklinde cevapladı.
Bayramda yollar oldukça kalabalık olacak. Yasakların kalkması ile beraber tatilini değerlendirmek isteyen kişiler yollarda olacak. Bayram öncesi ve sonrası her yıl olduğu şeklinde bu yıl de yoğun trafik oluşacak. Yolların kalabalık olduğu bu dilimde sürücülerin dikkat etmesi ihtiyaç duyulan bazı noktalar vardır.
Yolculuğa Çıkmadan Ilkin
Yolculuğa çıkmadan ilkin araçlarının bakım zamanını denetim etmeliler. Ek olarak aracın lifte kaldırılıp; ön ekip, frenler, alt ekip vs denetim edilmelidir. Aracın lastikleri denetim edilmelidir. Aracınızın rot denge ayarını denetim ettirin. Yağ seviyesi, soğutma suyu seviyesi de denetim edildikten sonrasında yola çıkılmalıdır. Eğer aracınızın bakımına kısa bir süre kaldıysa periyodik bakımları yaptırmadan yola çıkmayın. Son olarak klima gazını denetim ettirmelisiniz.
Bayram Tatili Yolculuğu
Seyahat Esnasında
Bayram zamanı şeklinde yolların kalabalık olduğu vakit dilimlerinde zincirleme trafik kazaları olabiliyor. Bu sebeple düzgüsel şartlarda kullanım şeklinizden fazlaca daha çok dikkatli olmanız gerekir.
Takip Mesafenizi Koruyun: Takip mesafesini korumak ihtimaller içinde bir ani frenleme durumunda kaza yapmanızı engeller. Takip mesafesi hızınızın yarısının metre cinsel kadar olmalıdır. Örnek verecek olursak; 100 km/h hızla ilerlerken 50 metrelik bir takip mesafesi tutmanız gerekir.
Hız Sınırlamalarına uyun: Yolların kalabalık olacağı belirgin. Yollar için belirlenmiş olan hız sınırlarına uymak güvenliğiniz için oldukça önemlidir. Ek olarak radar uygulaması ile yönetimsel para cezası almaktan korunmuş olmuş olursunuz. Aracı süratli kullanmak bir hatayı telafi etmenizi zorlaştırır. Daha açık söylemek gerekirse; yoldaki herhangi birinin hatası yüzünden kaza yapma riskiniz hızınız yavaşken daha azdır.
Bir taraftan Aracı Kulak verin: Seyahat esnasında ara ara aracınızı kulak verin herhangi bir ses tıkırtı geliyorsa yavaşlayıp bir servise gösterin.
Hararet Göstergesini izleyin: Bilhassa yoğun trafikte otomobil motorları fazlaca sıcak çalışırlar ve soğumakta güçlük çekebilirler. Bu durumda aracın harareti yükselebilir. Harareti erkenden fark edip aracı dinlendirmek gerekir. Aksi halde aracınızda büyük arıza ve harcamalar oluşabilir ve yolda kalır çekiciyle uğraşırsınız.
Yakıt aklınıza takılmasın: Aracınızın yakıt deposunu dolu tutmaya itina gösterin. Bayram sebebiyle trafik oluşup ara sıra yol duraksayabilir. Bu durumda aracınızın düzgüsel yakıt tüketiminden fazlaca daha çok yakıt tüketecektir.
Yorulduğunuzu hissettiğiniz an durun: Uzun bir yolculuğa çıktığınızda haliyle yorulabilirsiniz. Direksiyon başındaki bitkinlik, uykuyu bununla beraber getirir. Refleksleriniz yavaşlar ve kaza yapma riskiniz artar. Aracınızda bir bardaklık var ise soğuk bir içecek seyahat keyfinizi artıracaktır.
Teybin sesini fazla açmayın: Yüksek sesle uzun süre şarkı dinlemek başınızı ağrıtacaktır.
Sürüş esnasında su şişesi şeklinde düşebilecek eşyaları sağlam bir yere koyun sürüş esnasında düşerek kazaya sebebiyet verebilir.
Her insana iyi bayramlar 🙂
2.El Otomobil İlanları