Aracınız Kışa Hazır mı? Alınması Ihtiyaç duyulan Önlemler

Aracınızı Kışa {Nasıl} Hazırlayacaksınız?
Kış Mevsimi yaklaşırken, aracımızı kışa hazır hale getirmek için almamız ihtiyaç duyulan bir oldukça tedbir var.
Kazaların kış aylarında yükseldiğini çoğumuz biliyoruz.

Zor durumlar yaşamamak için tedbir almakta ve araçlarımızın bakımlarını yaptırmakta yarar var.

Can sağlığı ve güvenli sürüş için mühim olan bu detaylar için derlememiz şu şekilde ;

Arabanın Kışa Hazırlanması Niçin Mühim?

Bu probleminin yanıtı bir tek bilimle açıklanabilir. Bu sebeple bir otomobilin kışa hazır olması demek, soğuk hava koşulları, ıslak zemin, azalan görüş mesafesi şeklinde durumlara hazırlıklı olmak suretiyle bir kaç tedbir almak anlama gelir.
Söz mevzusu önlemler, yolda kalmanıza engel olabilir, aracınızı daha uzun seneler sorunsuz kullanmanıza destek olabilir, aracınızın kış süresince da performansının yüksek olmasına destek olabilir.
Aracınızı kışa hazırlamak, hepsinden ilkin, sizin ve sevdiklerinizin ve hatta asla tanımadığınız öteki ailelerin, evlatların ya da bebeklerin güvenliği için yaşamsal ehemmiyet taşıyabilir.

Peki, bir otomobil kışa {nasıl} hazırlanmış olur?

Motor Yağını Denetim Edin!

Motor yağının denetim edilmesi mühim. Bunu kendiniz yapabilirsiniz ya da yetkili servisinize başvurabilirsiniz. Bir kaç dakika içinde tamamlanacak olan bu işlem, hem motorun ömrünü uzatmak için hem de güvenli sürüş için oldukça önemlidir.

Buğu Önleyicileri Bir Araştırın!
Kışın yağmur ve soğukla birlikte, vasıta içinde en büyük sorunlardan birisi cam buğulanması oluyor.
Cam buğulanmasını önlemek için neler yapılmalı?

Kışa Hazırlıkta Fren Kontrolü Oldukça Mühim!

Aracın güvenli sürüş için en yaşamsal organlarından önde gelen frenlerin de kış öncesi kontrole dilmesi gerekir.
Kışın fren mesafelerinin ıslak zeminlerde daha uzun bulunduğunu ihmal etmeyin ve fren kontrollerinizi dikkatsizlik etmeyin.

Soğutma Sistemi Motorun Sıhhatli Emek vermesi İçin Mühim

Soğutma sistemi, motorun ve aracın yürüyen aksamının korunması için oldukça önemlidir. Motorun emek vermesi esnasında aşırı derecede ısınarak zarar görmesini önlemek suretiyle çalışan soğutma sisteminin bakımını kış öncesi yaptırmalısınız.

Akü Biterse…

Akü bitmeye yaklaştığında pek oldukça vasıta bunun bilgisini sürücüye veremez. Aslen ‘Akü bittecek mi’ uyarısı, otomotiv endüstrisinin üstünde kafa yorduğu konulardan biridir de. Akü biterse, ansızın trafiğin ortasında kalabilirsiniz. Bundan dolayı kış iyice yaklaşmadan akünüzü denetim ettirmelisiniz.

Klimayı İhmal Etmeyin!
Klima bakımı da oldukça mühim bir ayrıntıdır. Temelde güvenli sürüşle ilgili görünmese de klimanın tertipli ve randımanlı emek vermesi sürücüye konfor sunacağından önemlidir. Kışın dondurucu soğukları gelmeden klimanızın bakımını yaptırmalısınız.
Motor Arızalarının Bir çok Antrifriz Kaynaklıdır!

Antrifriz bakımı da motorun soğuk hava koşullarında donmasını önleyeceği için oldukça önemlidir. Antrifriz, soğutma kanallarının da temiz olmasını sağlayarak motorun performansına, uzun seneler sıhhatli bir halde çalışmasına destek sunar.
Silecekler Bozulursa Ne Olur?
Sileceklerin kontrolü ise yağmurlu, karlı soğuk kış mevsimi gelmeden kesinlikle yapılmalıdır. Bu sebeple silecekler, size yolda görüş netliği elde edecektir. Lastikleri aşınmış sileceklerle trafiğin sıkıştığı yağmurlu bir günde 10 dakikalık yol bile kabusa dönebilir. Silecekler, çoğu zaman aşırı emek harcama ile aşınır ya da yazın güneş altında kaldıkça lastikleri gevşer. Bu durumda sileceklerin vasıta camını çizerek daha çok harcama çıkarmasına niçin olabileceği şeklinde yağmurlu havalarda da gürültülü emek vererek sürücüyü rahatsız eder.

Farların Eksiksiz Yandığından Güvenli Olun
Kışın sisli yağmurlu ve karlı havalarda görüş mesafesinin düşmesiyle beraber hem görünür olabilmek hem de görebilmek için , kesinlikle tüm far, sinyal ve stop şeklinde aydınlatma grubunuzun eksiksiz çalıştığından güvenli olun ve aracınıza yedek ampül koymayı dikkatsizlik etmeyin.
Kış Lastiği Mecburi
Aracınızı kışa hazırlamanın en mühim kısmını lastikler oluşturur. Mevsimine nazaran lastik kullanmak, hem aracınızın motor ve yürüyen aksamının daha uzun seneler sıhhatli bir halde emek vermesi için önemlidir hem de güvenli sürüş için. Kış lastikleri, kayganlaşan zeminde yol tutuşunu arttırarak daha güvenli bir halde ilerlemenizi sağlar.

Ek olarak aracınızda plastik kar kelepçeleri bulundurmanız oldukça yararlı olacaktır.
Kendinize Bir Çanta Yapın
Kış ayları için oldukça yararlı olsa da mevsim fark etmeksizin, aracınızda devamlı bulundurmanız ihtiyaç duyulan bir çantanız olsun.
İçerisinde fener, maket bıçağı, ağrı kesici, lastik tazyik ölçer kalem, not defteri,kalem,su ve peçete şeklinde günlük hayatta lazım olan ergonomik malzemelerden oluşan bir çantanız arabanızda bulunsun. İlk yardım çantası ve yangın söndürme tüpünü söylememize gerek yok sanırım 🙂
İkinci El Otomobil İlanları
Tekerinize Taş Değmesin.
 

Bir cevap yazın