Westinghouse Arızası Nasıl Anlaşılır ?Fren Servosu Hidrovak Nedir ?

westinghouse 3

Westinghouse Arızası Nasıl Anlaşılır ?Fren Servosu Hidrovak Nedir ?

westinghouse 3

Bir fren servosunun (Westinghouse) amacı, fren sistemine güç desteği sağlamaktır, yani gerçekten devreye girmeleri için frene çok fazla kuvvet uygulamak zorunda değilsiniz. Fren servosu (Westinghouse), fren pedalı ile ana silindir arasında bulunur ve fren sistemindeki sıvı basıncının üstesinden gelmek için bir vakum kullanır. Frenleriniz düzgün çalışmıyorsa araç kullanılmamalıdır. Fren servosu (Westinghouse), fren sisteminin önemli bir parçasıdır, bu nedenle aşağıdaki 3 belirtiye dikkat edin, böylece onları hemen tamir ettirebilirsiniz.

westinghouse 2

1. Sert fren pedalı

Bozuk bir fren servosunun birincil göstergesi, basması son derece zor bir fren pedalıdır. Bu sorun yavaş yavaş ortaya çıkabilir veya aynı anda ortaya çıkabilir. Ek olarak, fren pedalı basıldıktan sonra orijinal konumuna geri dönmeyecektir. Fren pedalının devreye girmesinin zor olduğunu fark ettiğiniz anda, fren servonuzu değiştirmesi için profesyonel bir tamirciye başvurun. Fren servosu (Westinghouse) arızalarının hızlı bir şekilde onarılması çok önemlidir – aracın arızalı bir fren servosu ile sürülmesi güvenli değildir.

2. Daha uzun durma mesafesi

Sert bir fren pedalıyla birlikte, aracın gerçekten durmasının daha uzun sürdüğünü fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, aracı düzgün bir şekilde durdurmak için gereken gerçek güç artışını alamamanızdır. Daha uzun bir durma mesafesi her türlü hava koşulunda tehlikeli olabilir çünkü arabanızı öngörülemez hale getirebilir. Bu sorun, fark ettiğiniz anda bir tamirci tarafından incelenmelidir.

westinghouse 1

3. Frenler uygulandığında motor durur

Fren servosu (Westinghouse) arızalandığında, motordan fazla vakum çekebilir. Bu, fren servosu içindeki diyafram arızalandığında ve havanın contayı atlamasına izin verdiğinde meydana gelir. Daha sonra frenlere basılır, motor duracakmış gibi hisseder ve rölanti düşebilir. Azalan fren performansına ek olarak, durma yapan bir motor ciddi sorunlara neden olabilir.

Güçlendiriciyi Test Edin

Çoğu araç bir vakum sistemi kullandığından, fren servosu (Westinghouse) evinizde test edilebilir. Aşağıdaki 3 adımı izleyin:

  1. Motor kapalıyken, frenleri pompalayın – yaklaşık beş veya altı kez yeterlidir. Bu, depolanan vakumu tüketir.
  2. Fren pedalına hafifçe bastırırken motoru açın. Fren güçlendiriciniz normal çalışıyorsa, pedal biraz düşecek, ancak daha sonra sertleşecektir.
  3. Fren güçlendiriciniz düzgün çalışmıyorsa, hiçbir şey olmayacak veya motor çalıştıktan sonra fren pedalı ayağınıza doğru geri itilecektir. Bu, bir fren servosu sorununun işareti veya vakum hortumuyla ilgili bir sorun olabilir.

Fren pedalına basmanın zor, normalden daha yüksek olduğunu ve aracınızın durmasının daha uzun sürdüğünü fark ederseniz, bir tamirciye yolda güvenli olup olmadığını kontrol ettirin. Gerekirse, tamirci, aracınızı güvenli bir şekilde tekrar sürebilmeniz için fren güçlendiricinizi zamanında değiştirir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir