Volkswagen Beetle’ın Hikayesi

vw beetle 7

Volkswagen Beetle’ın Hikayesi

vw beetle 4

1930larda tasarımına başlanan ve 1945 – 2003 yılları arasında seri üretimi yapılan bir Alman efsanesidir.

21 Milyondan fazla satış adeti ile dünyada en çok satan araçlar listesinin 1. sırasını uzun süre kimseye bırakmamıştır. Japon Toyota Corolla tarafından egale edilmesine rağmen halen dünyanın en çok satmış 2. otomobilidir ve aynı platform üzerinde en çok satılmış otomobil ünvanını korumaktadır.

vw beetle 7

Beetle çıkış yaptığı 50 ile 70 li yıllar arasındaki toplam otomobil üretim ve satış verileri dikkate alındığında çok daha büyük bir başarı elde etmiştir fakat yenilenen tüketici ihtiyaçları karşısında klasikleşmiş olsa da güncelliğini yitiren Beetle sırasını Corollaya bırakmıştır. Corolla yalnızca bir taşıtken  , Beetle bir eğlencedir, Corolla yalnızca bir makinayken ,  Beetle yaramaz bir çocuktur , Corolla hiç sorun çıkarmazken , Beetle pek tekin değildir, Corollayı almak isteyen çoktur düşünmeden hemen satarsınız, Beetle ‘ı satmak için gerçekten bir Beetle sever bulmanız gerekir.

vw beetle 5

Günümüz otomobil dinamiğine , tasarımına ve mühendisliğine ne kadar zıt özellik var ise taşıyan Volkswagen Beetle arkadan motorlu , arkadan itişli ve hava soğutmalı bir araçtır. Şuanda spor modeller hariç arkadan motorlu ve arkadan itişli giriş seviyesi hiçbir araç kalmazken neredeyse çim biçme makinaları bile su soğutmalı olarak satışa sunuluyor. Bu kadar eski bir teknoloji ile 30 yıldan fazla en çok satan araç olarak kalan Volkswagen Beetle hiçbir zaman sorunlu bir araç da olmadı. Halen iyi durumda ve bakımı iyi yapılmış bir beetle gerçekten sorunsuzdur. Gerçekten anlayan bir ustanın elinde saat gibi çalışmaktadır ama bilmeyen bir usta karbüratör ayarını bile tutturamaz.

vw beetle 3
DCF 1.0

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Beetle sayfasından Volkswagen Beetle tarihini incelerseniz gerçekten çok ilginç bilgilere de ulaşabilirsiniz. Örneğin Volkswagen Beetle 1.3 litre dizel motorunun 1951 yılında denemesi yapılmış ve 0 dan 100 km hıza 60 saniyede çıkmış. Şuanda 1.0 lt benzinli araçlar 15 saniyeden kısa sürede 100 km e çıkıyor hatta seri üretimde 20 saniyeden daha yavaş 100 km e çıkan otomobil , 30 sn den uzun sürede 100 km e çıkan kamyonet vb ticari araç , 40 saniyeden uzun sürede 100 km e çıkan kamyon veya tır bulunmuyor.

vw beetle 8

Gerçek Volkswagen Beetle severler otomobilleri üzerinde hiçbir fiziki modifikasyon yapmaz ve otomobillerinin en orjinal hali ile kalmasını savunurlar , yakıt sarfiyatının çokluğu sebebi ile LPG sistemi uygulanmış bir Volkswagen Beetle’ı 2012 senesinde görene kadar bu uygulamayı ben bile hayal edemezdim ama saat gibi de çalışıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir