Arabam Çalışmıyor Sorun Neyden Olabilir?

arabam calismiyor

Arabam Çalışmıyor Sorun Neyden Olabilir?

Motorun Kilitlenmesi: Motor çeşitli sebeplerden dolayı arızalanabilir ya da kilitlenebilir. Bunu anlamak için krank kasnağını kullanın. Motor eğer çevrilmiyorsa, kilitlendiğini söyleyebiliriz.

  • Soğuk Yok, Ama Aracım Yine Çalışmıyor?
  • Aracım Dizel, Kış Aylarında Çalışmıyor?

Ateşleme Sorunları: Yukarıda da belirttiğimiz gibi, ateşleme sistemi sayesinde araçlar çalışmaktadır. Ancak ateşleme sisteminin arızalanması sebebiyle, araç yeteri kadar güç alamaz ve bu sebepten ötürü p çalışmaz.

Özellikle soğuk havalarda araç neredeyse donma noktasında gelebileceği için bu sorunlar daha çok gözükecektir. Aynı zamanda aracınızı sürekli dışarıda bırakıyor ve uzun süre çalıştırmıyorsanız, biraz sıkıntı çekebileceğinizi belirtebiliriz.

Aracınız sadece soğukta değil, aynı zamanda ılık havalarda da çalışmayabilir. Bunun için yakıt borularında sorun olduğunu düşünerek, fön makinesinden yardım alabilirsiniz. Fön makinesini borulara tutarak, aracınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında aracınızın basınç sensörüne gelen hortumlarını kontrol etmenizi öneriyoruz. Hava alma mandalını kullanarak da aracınızdaki sorunları tahmin edebilirsiniz. Aracınız bütün bu yöntemlere kıyasla çalışmazsa, mazot filtresi şişmiş ve arızalanmış olabilir.

Gevşeyen ya da Aşınan Kutup Başları: Aküye bağlı olan bağlantı kablolarının başlarını kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Eğer kablolar gevşemiş ise sıkın, korozyon oluşmuş ise temizleyin.

Yakıt Sorunları: Yakıttan dolayı da aracınız çalışmayabilir. Yakıt pompası arızası, kablo sorunları, yakıt kesme anahtarı arızası gibi pek çok arıza meydana gelebilir. Bunun için bir uzmandan yardım almanız gerekebilir. Aracınızın yakıttan dolayı çalışmadığını düşünüyorsanız, oto tamircisine gitmelisiniz.

Görüldüğü gibi, aracın arızalanmasının pek çok sebebi bulunmaktadır. Bu sorunlara göre önlem alabilir ya da bir oto tamircisinden destek alabilirsiniz.

Araba neden çalışmaz sorusunun içerisinde ele almadığımız bir konudan bahsetmek istiyoruz. O da marşın bastığı ama aracın çalışmadığıdır. Bu sorun genel olarak karbüratörlü araçlarda daha fazla gözükmektedir. Havanın soğuk olduğu zamanlarda aracın çalışması bu durumda daha zor olabilir.

Sabah işe gitmek için erkenden aracınıza gittiniz. Fakat aracınız çalışmadı. Bu son derece can sıkıcı bir hal alabilir. Aracınızı çalıştırmak için 10 un da 25 defa marş denemesi yaptığınız halde aracınızı bir türlü çalıştıramadınız. Peki, bu durum neden meydana gelir?

  • Eğer sorununuzun marş kısmında olduğunu düşünüyorsanız, ilk olarak hava durumunu ele almalısınız. Aracınız sıcak havada çalışıp, soğuk havada çalışmıyorsa, sorun aküden, distburatör kapağı ya da kalın yağlardan dolayı çalışmayabilir.

 

Marş Rölesi: Kablo bağlantılarının kirlenmiş olması, bu sistemin çalışmasını engeller. Düzenli kontrol etmelisiniz.

Marş Basıyor Fakat Aracım Çalışmıyor
Bunun için ya akünüzü değiştirmeli ya da akünüzü şarj etmelisiniz.

Eğer evinizin yakınında bir garaj varsa, aracınızı kesinlikle garajda tutmanızı önermekteyiz. Bunun içi deponuzu sıcak tutmalısınız. Ne yazık ki, kış aylarında soğuktan dolayı, araçlar arızalanabiliyor. Çalıştırmak için çok aşırıya kaçmadan kurutma makinesiyle biraz ısıtma işlemi yapabilirsiniz.

Genellikle aracın çalıştırılması için, sürekli olarak aracın alt tarafına ateş tutarlar. Ancak bu son derece sıkıntılı ve tehlikeli bir yöntemdir.

Dizel araçların kış aylarında çalışmadığını duymuşsunuzdur. Bu araçların çalışmamasındaki en temel sebep, ısıtma bijulerinden kaynaklanmaktadır. Aracı çalıştırırken, marşa basmanızı öneriyoruz. Eğer kontağınızı çalıştırdığınızda, gösterge panelinde kırmızı bir işaret yanıp sönüyorsa, bu durumda kızdırma bijusinin arızalandığını söyleyebiliriz.

Bunun için uzmandan yardım alabilirsiniz.
Aracınızı çalıştırmak için Start tuşuna bastığınızda un da kontağı çevirdiğinizde aracınız çalışmayabilir.
Aracınız ne kadar yeni olursa olsun, çeşitli sebeplerden ötürü arızalanabilir. Araçlarda meydana gelen ufak arızalar kendi yöntemlerinizle çözülebilir. Ancak hasarlar için genel olarak uzmanlardan yardım almanız, aracınızın yararı için daha doğru olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir