Tata Indica Nasıl Bir Araba Alınır Mı ?

tata indica 3 390x250 1

Tata Indica Nasıl Bir Araba Alınır Mı ?

tata indica 1

Hindistan ülkesinin dünya piyasasına hızlı bir giriş yapan otomobil markası Tata, özellikle ucuz araba üretmesi ile biliniyor. Ülkemizde de birçok modeli bulunan markanın Indica modeli en fazla ilgi gören otomobili olmuştur. Tata Indica aracına, tasarım açısından bakıldığı zaman bazı otomobillerden esinlendiğini söylemek gerekir. Özellikle Hyundai markasının kusursuz bir üretimi olan Getz modelinden esinlenerek bazı tasarım çizgileri gerçekleştirilmiştir. Tata mühendislerinin yapmış olduğu Ar-Ge çalışmalarının neticesinde ülkemizde sadece iki adet motor seçeneği ile karşımıza çıkmaktadır.

tata indica 3

ata Indica modelinde kullanılan motorlar sadece 1.4 lt hacme sahip 50 Hp ve 70 Hp’lik dizel motorlara sahiptir. Performans olarak fazla bir beklentisi olmayan ve ayrıca şehir içinde park problemi ve ekonomik açıdan düşük yakıt tüketimi isteyenlere son derece keyifli bir modeldir. Modelin 1.4 lt 70 Hp güç üreten modeli 135 Nm gibi vasat sayılabilecek tork üretmektedir. 1130 Kg ağırlığındaki Tata Indica 0-100 km/s hıza 15 saniye gibi uzun bir sürede çıkmasına karşılık şehir içinde 50 km/m hızla gitmek isterseniz bu hıza kısa sürede çakabildiğini söyleyebiliriz. Tata Indica ortalama yakıt tüketimi 5 lt civarındadır.

Tata Indica fazla bir performans beklentisi olmayan düşük malzeme kalitesi altında ABS fren sistemi, klima, hidrolik direksiyon, elektrikli camları, uzaktan kumandalı merkezi kilit, sürücü ve yolcu hava yastığı donanımları yönünden fiyatına göre çok iyi bir donanıma sahip bir araçtır. Yapılan testlerde beklentiyi fazla karşılayamasa da Hintli otomobil üreticisini en azından daha uzun sürede kazanabileceği tecrübeler açısından son derece başarılı bir modeli diyebiliriz.

One thought on “Tata Indica Nasıl Bir Araba Alınır Mı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir