Isı Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır ?

isi sensoru resmi 150x100 3

Isı Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır ?

isi sensoru resmi

Motor kontrol ünitesi, soğuk ve sıcak havalarda ısı sensöründen bilgi alamadığı zaman, hava koşuluna bağlı olarak ve motor sıcaklığına bağlı olarak ateşleme zamanlarını ayarlayamaz. Bu bağlamda teklemeler ve gaz yememe sorunları oluşur.

Motor soğukken daha fazla yakıt püskürtülür. Motor kontrol ünitesi, motorun ısısı hakkında bir bilgiye sahip olmayınca düzensiz bir yakıt püskürtme işlemi yapacaktır. Buna bağlı olarak rölanti sorunları ve stop etme sorunları görülür.

Aracın gösterge panelinde, ısı sensörü arıza lambası yanar. Silindirlere gönderilen dengesiz miktardaki yakıt, tamamı patlamadığında çiğ olarak çıkabilir ve egzoz sistemine zarar verebilir. Bu durumda gösterge panelinde motor arıza lambası yanar.

Rölantide dalgalanmalar, yüksek yada düşük rölanti sorunu görülebilir.

Isı sensörü arızası tamir edilmezse, zamanla ateşleme sistemi, enjektörler, bujiler ve aracın farklı parçalarında yıpranmalar veya hasarlar oluşacaktır.

Araçta ısı sensörü arızası farkettiğinizde hemen bir tamirciye veya servise gidilmelidir. Aracınızla ilgili tüm sorunları ve sorularınızı yorum kısmından yazabilirsiniz. En kısa sürede cevaplanacaktır. Okuduğunuz için çok teşekkür ederiz.

4 thoughts on “Isı Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır ?

  1. Merhabalar usta kolay gelsin bir sorum olacak 1998 model Daewoo nubira 1.6 sx (e tech motor) aracım var araç hem lpg hemde benzinde bazen gaz yemiyor 2. Ve 3. Viteste 3000 deviri geçince bazende 2500 deviri geçmiyor silkeleme tekleme bayılma söz konusu buji, buji kablosu ve bobin kontrolü yapıldı ama arıza devam ediyor. Başına gelen varsa da yorumlara yazarak yardımcı olabilir mi şimdiden teşekkür ederim

  2. Hatta bazen ilk çalıştığında hareket halindeyken stop etme mevcut araç sıkıntısız çalışıyor ama gaz yemiyor bayılıyor bazen rolanti boşta giderken 2000 devirde kaliyor

  3. Hocam bende de golf 5 var. Aynı sıkıntı vardı. Sensörlerde arıza olabilir. Araba gaz verince yememe. Giderken pat diye stop etme sorunu vardı. Sensörlere baktır. Yakıt sensörleri egzoz sensörleri vb

  4. Megan 1 aracim var rolenti dalgalanmasi ve ciy yakit kokusu var isi sensoru motorun neresindedir acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir