Skoda Yeti 1.6 Tdi Nasıl Bir Araba ?

skoda yeti 1 150x100 1

Skoda Yeti 1.6 Tdi Nasıl Bir Araba ?

skoda yeti 1

Skoda markasının yüzleri güldüren modeli Yeti modeli Türkiye’nin en sevilen Suv ciplerinden birisi olmayı başardı. Kullanıcısı tarafından çokça sevilen oldukça ilgi gören ve halen ikinci elde peynir ekmek gibisinden yoğun rağbet gören bu model oldukça konforlu ve güvenli.

Skoda Yeti 1.6 TDİ DSG modeli ile çok iyi bir uyum içerisinde. 7 ileri yarı otomatik şanzımanı ile çok iyi bir uyum sağlayan araç ilk bakışta yakıt ekonomisi ile göze çarpıyor. Öne çıkan ikinci en önemli faktör ise ikinci fiyatlarının çok uygun olması kullanıcısının iştahını kabartıyor. İkinci eldeki 75 ile 90 bin fiyat bandı ile oldukça dikkat çeken bu model vereceğiniz her kuruşu fazlası ile hak etmeyi başaran bir otomobil.

skoda yeti 2

80-90 bin tl arasında fiyat performans arabası olma özelliği taşıyan bu araç bu fiyata aldığınız veya alacağınız en iyi performansa sahip araba olma özelliğini taşıyor. Son derece sağlam, performanslı ve ekonomik olan bu araç yakıt tüketimi konusunda ise kullanıcısını son derece memnun etmeyi başarıyor. Yeti yakıt tüketiminde yol bilgisayarında şehirler arası 5.0 litre şehir içinde 5.6 litre yakıt tüketerek sınıfının en az yakıt harcayan otomobil olma özelliğini taşıyor.

Skoda Yeti Fiyatı ise çok cazip. Şuan bayiden sıfır yeti almak isterseniz eğer yok. Çünkü yerine yeni çıkartılan Karoq modeli yetinin yerine çıktı. Skoda Karoq fiyatı ise maalesef beklenilenin çok üzerinde bir fiyat ile piyasaya çıkmış olması müşterisinde hayal kırıklığına sebep oldu. 170-180 bin tl fiyat bandında olan Karoq bekleyen müşterilerin bir çoğu bu yüksek fiyat politikası sonrası vazgeçmek durumunda kaldılar. Hal durum böyle olunca Yeti’ye olan talep bugünlerde bir hayli artmış durumda. Tiguan’da bulunmayan 1.6 Tdi Dsg kombinasyonunu olmayışı ise kullanıcıyı bu araca bir hayli yönlendirmiş durumda.

skoda yeti 3

Skoda Yeti Yol Tutuşu Bizden Tam Puan Aldı

Arazi ve asfalt yol koşullarında aracı biraz zorladığımızda çok olumlu yanıtlar aldık. Arac gerçekten yola çok iyi tutunuyor. Çok dengeli ve keyifli bir sürüş imkanı sunuyor. Yarı sert durumda olan süspansiyonlar ise uzun yolda aracın yere oturmasını çok iyi sağlıyor. Bu sertlikte süspansiyonlar iç tarafta ise sanılanın tam aksine iç tarafta son derece konforlu seyahat etme imkanı sunuyor. Sınıf standartlarına bakıldığında en iyi compakt suv olma özelliğini taşıyan aracımızın başlıca rakipleri Nisan Juke, Nissan Qasqai, Volkswagen Tiguan, Dacia Duster modelleri ile yarışıyor. Başlıca rakiplerinden daha geniş iç hacim sunma özelliğini bulunduran Yeti’nin yakıt tüketimi konusunda ise eline su dökecek rakibi bulunmuyor.

skoda yeti 4

Editörün Notu: Bu fiyata alınabilecek şuan için en iyi compakt suv araç olma özelliğini taşıyor. Araç çok kaliteli malzemelerden üretilmiş, bu araca audi veya mercedes markası önüne koyarsanız bu araç yok satar. Skoda markasının en kaliteli araçlarından biri olma özelliğini taşıyan Yeti bence bu sınıfta alınabilecek en kaliteli fiyat performans arabası diyebiliriz.

Windows 10 Pro

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir