Dizel Motor Ön Isıtma Gösterge Lambası Yanıp Sönüyor

kizdirma bujisi1 150x100 1

Vasıta sahiplerinin genel problemleri otomobillerinde aniden çıkan bozukluk problemleridır. Arıza problemleri her otomobilde kesinlikle değişiklik gösterir. Aracın ısıtma bujisi çalışırken,kontağı açtığımızda lamba kısmının vakitsiz bir halde yanıp söndüğüne şahit oluruz. Dizel kızdırma lambasının yanması, bozukluk işareti manasına gelir. Bunun amacıyla lüzumlu bakım amacıyla daha eskiden sinyal verir. Peki,bu dizel motor ön ısıtma gösterge lambası namacıyla yanar? bu problemlere namacıyla olan bozukluk tipleri nedir sizlere bu husus ile ilgili bulgular verelim.

Ilk olarak vasıtatan gelen akım voltajında aniden nükseden problemler meydana çıkabilir. Eğer ısıtma bujisi vakitsiz yanıp sönüyorsa,bu akıma elektrik oldukca bir halde yüklenmiş olabilir. Kızdırma bujisine asla akım gelmemeye başladığı an itibari ile bu hal kontrolden çıkarak çekince yaratabilir. Bu amaçla bu hususta ilgi etmek ve lüzumlu kontrolleri doğru vakitte gerçekleştirmek son aşama önemlidir.Isıtma bujisi yanmış ise lamba asla sönmemeye başlayacaktır. Bu süratli ilerleyen bozukluk sürekli yanan lamba ile kendini belirgin bir halde belli etmeye,komut vermeye devam edecektir. Artık aracın iyi bir bakımdan geçme vakti gelmiştir. Eğer sürekli bu problemler ile karşılaşıyor ve araç asla performans sağlayamıyorsa ve sürekli sinyal veriyorsa bozukluk büyüklüğü ve küçüklüğü daha eskiden eksper ustalar doğrultusundan belirleme edilir.

Sabah işe gittiğinizde ilk iş olarak otomobilinizi çalıştırmak olur. Arabanın emek verme ve hareketlilik anında anında aracı sürmek oluşturulan en büyük yanlışlardan biridir. Öncelik ile araç minimum 5 dakika kadar hareket etmeden motoru çalıştırılmalıdır. Bu şekilde araç daha sağlıklı bir halde yol alacak,istenmeyen bozuklukların ortaya gelmesine zemin hazırlamayacaktır. Çoğu zaman kışın soğuk havalarda araç rölantinde sıkıntılar ve bozulmalar ortaya gelir. Bu havanın vermiş bulunmuş olduğu sert soğuk ile alakalıdır. Motor resmen soğuktan negatif bir halde etkilenir. Öncesinde çalıştırarak ve araya minimum 5 dakika hareket etmeden motoru çalıştırmak önemlidir. Soğuk havalarda buji bozuklukları ve rölanti bozuklukları ile sık sık karşılaşabilirsiniz. Çoğu zaman araç sabah saatlerinde düzgüsel şartlardan oldukca duman çıkartıyor ise bu sorun daha süratli bir halde yaygınlaşabilir. Bu tür durumların önlenmesi amacıyla seçilen yakıtın kaliteli olması son aşama önemlidir. Yakıtınızda aniden artışlar ve harcamalar gözlemlediyseniz bu bozukluknın bulguları içinde konumunu alır. Bujilerde bozukluk iyi mi belirleme edilir sorusuna verebileceğimiz cevap ,kızdırma bujisine asla akım gelmemeye başladığı andır. Bujinin yanması ve akım çoklığı, elektriğin oldukca yüklü olması sebebi ile lambanın sürekli yanmasıdır. Bu bozukluk sinyalidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir