Lastik Tamir Kiti Nedir Nasıl Kullanılır ?

lastik tamir

Lastik Onarım Kiti Nedir Nasıl Kullanılır ?

Lastik onarım kitinde bulunanlar, kit ile ilgili bilinmesi lüzumlu olanlar ve kullanımları ile ilgili tüm verilere bu yazıdan ulaşın!

Aracınızla yolda giderken başınıza pek oldukça beklenmedik hadise gelebilir. Bunlar içinde en süregelen olanı lastik patlamasıdır. Çoğu zaman kırsal kesimlerdeki toprak ve bakımsız yollarda ya da şehir içersinde şantiye alanlarının sık varbulunduğu noktalarda lastik patlama vakasıyla sıkça karşılaşılır. Bu şekilde bir halde evvelcelikli tercihin lastik değişiklik yapmak olması gerekse de, bu prosedürü bilmeyenlerin ya da acelesi olanların başvurdukları oldukça daha değişik ve yalın bir teknik mevcut: Lastik onarım kiti kullanımı.

Lastik onarım spreyi olarak da anılan oto lastik onarım kiti hakkaten tek bir sprey şişesinden oluşuyor. Aracınızda son aşama azca bir yer kaplayacak bu ürünü, her daim yanınızda taşıyıp ellerinizin altında bulundurmanız mümkün. Netice olarak ani bir halde rahatça lastiğinizi onarım edebilirsiniz.

lastik tamir

Lastik onarım kiti her araca ideal mudur?

Tüm otomobil modelleri, hafifçe ticari vasıtalar, motosikletler ve hem de bisikletlerde bile kullanılabilen lastik onarım kiti hem lastiğin onarım olmasını hem de olması ihtiyaç duyulan şişkinliğe erişmesini sağlıyor.

Lastik onarım kiti özellikleri nedir?

Lastik onarımi işinin son aşama yalın yoldan halledilmesini gerçekleştiren bu kit, yalın mantıkta bakıldığında patlak yerin hava ile ilişkisinin kesilmesini ve lastik inişinin sonlanmasını sağlıyor. Bu hal ister istemez lastik onarım kiti zararı olan mı sorularının da önünü kesmiş oluyor.

Sprey kutusunun içersinde yer edinen sıvı, hava ile ilişki eder etmez bir tür kauçuğa dönüşüyor. Bu sayede arızalı bölümde kullanıldığında bir tampon vazifesi görüyor. Bunun haricinde lastiklerin 20 psi’ye kadar şişirilmesini ve düzgüsel haluna dönmesini de sağlıyor. Lastik onarım kiti kullanıcı yorumlarına bakıldığında ise yalınliği ve işe yararlılığı vasıtası ile pek oldukça sürücünün tercihi bulunmuş olduğu görülüyor.

Lastik onarım kiti iyi mi kullanılır?

Lastik onarım kitleri her ferdin yapabileceği şekilde üretilmiş, programı son aşama yalın:

Kiti kullanmaya başlamadan evvelce lastik onarım kitini iyice çalkalayın.
Ürünün çubuk ya da hortum olarak adlandırılan bölümünü çevire çevire lastik sibobuna güzelce yerleştirin.
Kutuyu dik bir halde tutarak spreyin düğmesine basın. Bu şekilde yaptığınızda spreydeki sıvının lastiğin amacıylae doğru aktığını hissetmelisiniz.
Bu prosedürü lastik şişene kadar devam ettirin. Bitirdiğinizde lastiğinizin problemli olan bölümünün sıvı doğrultusundan kapatıldığını görmüş olacaksınız.
Son olarak lastik içersindeki ürünün lastiğe iyice yayılmasını dayanıklıak hedefi ile aracınızı hareket ettirmeyi ihmal etmeyin.

Bu prosedür amacıyla vurgulanması ihtiyaç duyulan önemli bir nokta ise şu şekilde: Eğer lastiğin patlamasına sebep olan nesne hala lastiğin içersindeyse yerinden çıkartmamanız gerekir.

Lastik onarım kiti iyi mi saklanır?

Lastik onarım kiti daha evvelce de belirtildiği benzer biçimde yalnızca küçük bir sprey kutusundan oluşur. Bu sebeple ürünü ne olursa olsun güneş altında bırakmamak gerekir. Aksi takdirde patlama yaşanabilir.
Yanında lastik onarım kiti olmayanlar ne yapmalı?
Yolda giderken araç lastiğinin patladığı hallerde eğer yanınızda lastik onarım kiti yoksa aracınızın lastiğini değiştirmeniz gerekir. Bu prosedür pek oldukça kişi amacıyla zor görünse de, hakkaten son aşama yalın bir prosedürdir. Fakat bagajınızda yedek lastiğinizin, bijon anahtarının ve krikonun bulunması gerekir.

Lastik değişiklik yapma prosedürünü gerçekleştirmek amacıyla ilk evvelce aracınızı güvenilir bir alana park edin. Bijon anahtarı vasıtası ile lastikteki bijonları gevşetin fakat sakın yerlerinden çıkarmayın. Krikoyu aracın altına dayanıklı bir halde yerleştirin. Kolu yavaş hareketlerle dönüştürerek aracın yerden 5 santim yukarıya kalkmasını sağlayın. Artık daha eskiden gevşettiğiniz bijonları ve lastiğin kendisini yerinden çıkarabilirsiniz. Sonrasında yeni lastiği yerine yerleştirin. Bijonları takıp iyice sıkıştırın. Lastiğin yerleştiğinden güvenilir olduktan sonrasında kriko vasıtası ile aracınızı yine zemine indirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir