Patlak Lastiği Fitil İle Tamir Etmek İyi Mi Sağlam Mı ?

lastik tamiri 3

Patlak Lastiği Fitil İle Tamir Etmek İyi Mi Sağlam Mı ?

Aracımızı her ne kadar asfalt yolda da kullansak, bazı zamanlarda yola düşen vida, çivi gibi delici maddeler lastiğimize batarak patlamasına neden oluyor.

Yıllardır lastik patlağı tamiri, lastik janttan ayrıldıktan sonra, patlak nokta lastiğin içinden yama ve yapıştırıcı ile tamir edilirdi. Bir lastik patladığı zaman bir sürü malzemeye ihtiyaç duyulur, mutlaka lastikçiye gitmek gerekirdi. Ancak günümüzde gelişen teknoloji ile lastik patlaklarını tamir etmekte kolaylaştı. Son yıllarda iyice popüler olan lastik tamir kitlerinden bir tanesi de fitil ile patlayan yerin tıkanmasıyla yapılan tamir. Ancak bu uygulanırken dikkat edilmesi lazım. Bir lastiğe en fazla iç tane uygulanabilir. Ayrıca fitil ile tamir, lastiğin sadece yere temas eden kalın yerlerine uygulanır. Lastik yanağına fitil ile tamir etmek son derece tehlikelidir.

Lastik tamir fitili nasıl uygulanır?

Adım 1- Tekere batan vida veya çivi, tornavida gibi bir aletle lastikten çıkarılır.

lastik tamiri 1

Adım 2-  Lastiğe vidanın battığı yer kitin içerisinden çıkan törpü yardımıyla, fitilin girebilmesi için biraz genişletilir.

latik tamiri 2

Adım 3- Fitil lastiğin içine sokabilmek için aşağıdaki fotoğrafta görülen şekilde aparata takılır. Ardından fitilin üzerine lastik tamir kiti paketinin içinden çıkan yapıştırıcı sürülür. Yapıştırıcının ıslakken fitilin lastiğin içine kolay girmesini, kuruduğu zaman ise fitilin daha sağlam olmasını sağlar.

lastik tamiri 3

Adım 4- Fitil aparat yardımıyla lastiğin içine doğru ittirilir. Burada dikkat etmeniz gereken önemli husus yavaş yavaş ittirmenizdir. Çok fazla güç uygularsanız fitil lastiğin içine düşebilir.

lastik tamiri 4

Adım 5- Fitilin dışarıda kalan ucunu maket bıçağı yardımıyla kesin.

lastik tamiri 5

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir